Speelgoed getipt

Hallo? Retro!

Ik was er maandenlang naar op zoek, ik schuimde er verschillende kringloopwinkels & zomerse rommelmarkten voor af, maar daar kwam deze week een einde aan! Een wereldwinkel collega – of past vriendin beter bij haar? – kon mij dinsdagochtend verrassen met een oude “draaitelefoon”! Ze gebruikte deze vroeger in haar klas om de leerlingen te leren telefoneren naar elkaar en het telefoontoestel had intussen al eventjes een vergeten plaatsje op de zolder. Hij had dus een stevig “wasje” nodig, en dat kreeg hij ook!

Door manlief werd het toestel helemaal uit elkaar gehaald, wat was hij in zijn nopjes! We ontdekten ook een papiertje in het toestel, hoe je je toestel kan herstellen en maakten ons de bedenking dat dit nu niet meer gedaan wordt. We vonden ook terug dat het toestel van 1982 was, ouder als ons dus, geweldig toch?

Maar goed, na het grondige wasje en de telefoon weer netjes in elkaar gestoken en was hij helemaal klaar als speelgoedje voor zoontjelief! Het gekrulde snoer was o zo moeilijk om proper te krijgen, maar dit moesten we echt proper krijgen. Zoonlief zou dit sowieso in de mond steken, en inderdaad! Het duurde niet eens gek lang vooraleer hij het snoer even proefde. Maar ook al de andere facetten van dit telefoontoestel waren een echte ontdekking voor hem. Kortom, deze oude telefoon is een echte topper! We hopen dat hij nog even dienst zal doen als speeltje!

Bij deze, heel oprecht: dankjewel Marleen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s