Reis getipt

Kerst in Metz

Metz kent iedereen. Nuja, iedereen die vaak met de auto doorheen Frankrijk rijdt. Metz is een stadje dat we zowat bijna altijd moeten passeren als we op skivakantie of naar het zuiden van Frankrijk trekken. Bij het passeren dachten wij alvast nooit om er eens even te stoppen laat staan dat we benieuwd waren of het een gezellig stadje zou zijn!

Daar kwam vorig jaar, deze tijd, een einde aan! Toen ik aan het uitkijken was voor een laatste weekendje onder ons tweetjes, kwam ik via Travelbird uit bij dit kleine stadje (aangezien ik toen hoogzwanger was wou ik niet te lang in de wagen zitten). Blijkbaar wordt er daar ook gezellig kerst gevierd. En ja hoor! Het is best wel een aanrader! Op alle pleintjes in de stad staan kerstmarktjes, de ene al wat gezelliger als de andere, ook zijn er een aantal attracties & het is zeker ook leuk voor kinderen! O ja, dit was de eerste en tot nu toe de enige maal dat we iets gepland hebben via Travelbird, alles was perfect geregeld, goed hotel, vrij goedkoop én er zijn vaak extraatjes bij die je anders misschien niet (gauw) zou doen tijdens een tripje! Zo maakten wij een rondje in het reuzenrad, iets wat we anders nooit zouden doen maar… Toch wel best romantisch was!

IMG_0271

We gingen er toen ook geweldig lekker uit eten in Canada’venture! Je krijgt er super veel – wat zeker en vast ook geld voor het dessert -. Let wel, plan je te gaan? Reserveren is zeker en vast de boodschap, ook als je maar met twee gaat!

En ja hoor, er is nog een reden waarom ik dit nu post. Afgelopen dagen heb ik al vaak teruggedacht aan dit uitje! Het kleine Metz zal altijd het stadje van ons tweetjes zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s