Mama zijn

Een klein duwtje en…

Nooit eerder voelde ik me zo kwetsbaar, zo onzeker als over de keuzes die ik maak voor zoonlief! Goed wetende dat ik me alles veel te hard aantrek en zoveel olifanten kan maken van die verschrikkelijk vervelende muggen! Afgelopen weekend op een feestje alweer: “… onze weekends zien er nu wel anders uit, wij hebben ook geen kinderen om ze te dumpen bij de oma en de opa.” Daar zat ik dan, met manlief en een zoontje die voor het eerst sinds zijn geboorte bij oma en opa bleef logeren. Of een zwangere vriendin die in dezelfde situatie als mij zit: “Ik ga niet stoppen met werken, ik wil zelf ook nog een leven hebben”. Daar zat ik dan, als thuisblijfmama. Iets waar ik zo achter sta, wat onze bewuste keuze is maar wat ook niet altijd zo makkelijk is zoals het lijkt.

Op terugweg naar huis kreeg ik dan ook mijn klopke, en niet alleen dan… ’t Bleef wel eventjes hangen. Tot ik gisteren sprak met een vriendin en die me heel simpel zei dat iedereen met zijn leven doet wat ie wil. Ongeacht wat een ander daarvan vindt, of zou doen. Punt. Welja, ze heeft verdomd gelijk. Voila, weer een bladzijde omgeslaan. Heerlijk!

Diezelfde vriendin gaat me een boek van Louise Hay bezorgen en ik doe ermee wat ik wil! Voor haar heeft dat boek voor veel verandering gezorgd, ik ben benieuwd wat het voor mij zal betekenen.

Maar ’t is toch iets dat steeds weer terugkomt hoor. Zo van die kleine duwtjes waarvan ik steeds weer ga wankelen. Zeker als het over zoonlief gaat. Misschien moet ik denken dat het eruit zal groeien…

Advertenties

Een gedachte over “Een klein duwtje en…

  1. Heb ik ook! ;o) Voorlopig groeit het er hier niet uit… ;o/ e wilt tenslotte het beste voor je kind :o) Fijne raad van je vriendin, focus daar op! Dankjewel voor de tip, dat boek ga ik zeker eens opsnuisteren in de bieb!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s