Reis getipt·To do getipt

Hop Zeeland hop!

Zoals eerder gezegd gingen we een weekje naar Zeeland! En wat voor een weekje!

’t Werd een last-minute reisje dat we geboekt hebben via een aanbieding op Travelbird. Na de kwaaltjes van zoonlief hadden we er best wel nood aan! Het werd een vakantiehuisje op het Roompot domein van Hof Domburg. De woonkamer & slaapkamers waren recent vernieuwd, de badkamer en keuken verouderd. De keuken vonden we trouwens voor onze peuter van anderhalf helemaal niet kindvriendelijk: een microgolf op zijn hoogte (lees: volop op knopjes duwen), daar konden we nog mee leven. Maar toen hij al snel ook de lade eronder open trok schrokken we even: dunschillers, blikopener, broodmes, schaar, groot vleesmes. Goed, mits een kleine reorganisatie van de keuken konden we de schade beperken.

Wat trouwens ook best een minpunt was: we mailden een week vooraf naar dit vakantiepark om te vragen of er een babybedje en kinderstoel kon gereserveerd worden. Geen antwoord. We dachten gauw even te bellen: geen antwoord. Toch wel bizar voor zo’n groot vakantiepark bedrijf.

Onze vakantie dan! Zalig! Het weer zat uiteraard ook wel mee, we waanden ons soms even heel ver in het Zuiden zonder dat we er uren in de auto gezeten hadden. Geweldig! Uiteraard gingen de fietsen ook mee, veel fijner om korte afstanden met de fiets te doen in dit weertje dan met de auto!

Alhoewel ik zonet ‘kleine afstanden’ zei, maakten we op dinsdagavond een fietstocht naar Vlissingen en terug. 40km op de teller en zoonlief veel te laat in zijn bedje! We trokken naar daar omdat we eerder die dag opgemerkt hadden dat er kermis was. Het was wat jammer dat we – bij toeval – de pleinen deden waarop vooral de grotere attracties stonden, wegens een beetje tijdsgebrek konden we de andere pleinen niet gaan opzoeken.

De dag nadien gingen we naar het zwembad op het vakantiepark zelf & naar het strand in Domburg. Het zwembad viel wat tegen, niet echt geschikt voor peuters en vrij druk! ’s Avonds op het strand had zoonlief het wel helemaal naar zijn zin! Voor de allereerste keer spelen op het strand en met de voetjes in het water: het was wat wennen maar al snel genoot hij er met volle tuigen van!

DSC_ (245)
Zorgeloos spelen en lopen op het natte strand.

Woensdag trokken we naar kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg, het plan was om zoonlief een ritje te laten maken op de pony, maar wegens het warme weer ging deze activiteit niet door. We hadden hiervoor ook vooraf gemaild of deze activiteit voor peuters van anderhalf was, waarop snel een respons kwam. Ook verwezen ze ons naar hun Facebook pagina om in de gaten te houden of de activiteit wel of niet zou doorgaan.

We wisten dus dat het pony ritje niet zou doorgaan, maar toch zijn we er even langs geweest. In het begin was er het wel wat onwennig: je kan er vrij binnen en buiten, er zijn toch wel wat medewerkers (vrijwilligers vermoed ik) aan het werk waaronder ook wel wat jongeren. Elkeen begroet ons heel vriendelijk waardoor het onwennige gevoel al snel verdwijnt. Het leuke aan de boerderij was dat ze naast de dieren ook heel leuk speelgoed hebben die linken leggen naar het boerderijleven: kruiwagens, tractors, … waar kinderen mee kunnen spelen. Ze hebben ook een kleine, afgebakende speelweide voor de kleintjes.  En ook niet onbelangrijk: alle dieren zagen er super goed verzorgd uit!

Voor de kinderboerderij betaal je geen toegang, maar mag en kan je een vrije bijdrage in de spaarpot stoppen. Als je eens in de buurt van Middelburg bent is dit zeker een aanrader! Check zeker hun website, want ze organiseren regelmatig leuke activiteiten voor de kinderen. Bovendien ligt de boerderij in een park waar ook een grote speeltuin is!

’s Anderendaags een wat strakkere planning, daar moeten wij altijd even aan wennen. We namen De Stoomtrein van Goes naar Kwadendamme, bezochten Berkenhof Tropical Zoo en namen dan de stoomtrein terug.

Je kan met de stoomtrein ook verder rijden naar Hoedekenskerke, maar we dachten dat 25 minuutjes stilzitten al lang genoeg zou zijn voor zoonlief, wat inderdaad zo was. De stoomtrein nemen is zeker een aanrader, Berkenhof is leuk als tijdverdrijf maar vonden we persoonlijk minder geschikt voor peuters en ook vrij duur voor wat ze aanbieden. Bovendien mag je er nergens eigen pick-nick opeten, wat ik steeds een minpunt vind! Voor oudere kinderen, 5 – 10 jaar, lijkt Berkenhof wel leuker om te doen. Vergeet dan zeker geen zwemkledij voor de kids, want ze kunnen er leuk in het water spelen!

Vrijdag sloten we onze fantastische midweek af met een domper van formaat: eindschoonmaak! Eerder verbleven we al eens in een Centerparks en SunParks, waar deze eindschoonmaak in de prijs inbegrepen is. Hier dus niet en aangezien we het nogal veel geld vonden dachten we dat “gauw” zelf te doen. Eigenlijk hadden we slimmer moeten zijn en al moeten weten dat we met peuterlief niet “gauw” kunnen inpakken en kuisen. Dat lappen ze ons dus geen tweede keer!

Wat wel vast staat dat we nog eens naar Zeeland zullen trekken, mochten jullie tips hebben, laat het dan zeker weten!

Advertenties

Een gedachte over “Hop Zeeland hop!

  1. We gaan meestal maar voor 1 dagje naar Zeeland ;o) dus ik kan je geen tips geven voor overnachting. Een B&B is mss wel iets als je vaak op pad bent, en meestal ook net dat tikkeltje persoonlijker dan die grote roompotparken…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s