Lactosevrij koken·Met liefde gemaakt·Recept getipt

Slagroomtaart

Mijn favoriete nicht was afgelopen maand jarig en ook zij moet net zoals mijn zoontje lactosevrij eten. Samen met mijn zus heb ik wat receptjes zitten uitproberen met dit als overheerlijk resultaat.

dsc_0289

DSC_0185.jpg
Ook voor zoonlief zijn tweede verjaardag werd het recept nog eens bovengehaald! 

Als basis voor dit biscuitgebak hebben we het recept gebruikt uit
“Ons bakboek” van KVLV.

Het biscuitgebak
4 eieren, 150g suiker, 150g glutenvrije bloem, 1 zakje bakpoeder (dr. Oetker), fondant hagelslag

  • Klop het eiwit stijf.
  • Klop de eierdooiers met de suiker romig.
  • Spatel er voorzichtig het eiwit onder.
  • Spatel er als laatste de glutenvrije bloem samen met het bakpoeder onder.
  • Leg bakpapier in de springvorm.
  • Je kan ook de springvorm invetten met Lactosevrije boter en glutenvrije bloem.
  • Giet het deeg in de springvorm.
  • Wanneer de biscuit afgekoeld is, snij je hem horizontaal in twee.
  • Smeer tussen beide biscuit delen een laagje slagroom
    (TIP: je kan een beetje slagroom apart nemen en er enkele (diepvries) frambozen door roeren.)
  • Smeer aan de zijkant slagroom (TIP: het is handig als je hiervoor met twee bent)
  • Strooi hagelsag op aluminiumfolie en rol de biscuit erdoor.
  • Smeer bovenop de biscuit ook slagroom en versier naar keuze.

De slagroom
40cl volle room van Dilea, 2 zakjes vanillesuiker OF 20g bloemsuiker

  • Neem bij voorkeur een hoge maatbeker waarin je room met de suiker opklopt
  • Je kan de hoeveelheid suiker zelf aanpassen naargelang eigen smaak
    LET OP: zorg dat je de room en de suiker niet té lang opklopt!

* Wij hebben hagelslag van Boni (Colruyt) gebruikt. Hierop staat wel vermeld dat het sporen kan bevatten van gluten en melk.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s