Lactosevrij koken·Met liefde gemaakt·Recept getipt

Suikerwafeltjes

Sinds we weten dat zoonlief lactose intolerant is, lijkt het wel alsof ik plots een echte “bak mama” aan het worden ben. Samen met mijn zus ben ik deze winter al enkele keren de keuken ingetrokken om wat lekkers te bakken dat ook zoonlief mag eten! Soms met succes, soms was het resultaat eerder teleurstellend.

Deze suikerwafeltjes kunnen eerder bij de successen gerekend worden. We hebben ze al verscheidene keren gemaakt voor verschillende gelegenheden. Ze zijn ideaal om mee te nemen op een daguitstapje, naar school of om gewoon op tafel te zetten als (extra) dessert.

dsc_0210

Als basis voor deze wafeltjes werd een recept gebruikt uit
“Ons kookboek” van KVLV.

De suikerwafeltjes (+/- 30 stuks)
300g speltbloem, 250g alpro soya boter, 250g suiker, 4 eieren, 4 pakjes vanillesuiker

  • Smelt de boter lichtjes.
  • Klop de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de speltbloem met een elektrische klopper onder de gesmolten boter.
  • Verwarm het wafelijzer.
  • Leg met een koffielepel vier hoopjes deeg per dubbel wafelijzer.
  • Laat ze uitdampen en afkoelen op een taartrooster.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s